HSP Academie

Ontdek hoe jij in 8 stappen positief en ontspannen met je hoogsensitiviteit om kunt gaan.

Herken je dit? 

R

Jij neemt de emoties van anderen over…

R

Jij hebt last van prikkels…

R

Jij bent gevoelig voor sfeer…

R

Jij voert gesprekken 100 keer opnieuw, in je hoofd…

R

Jij voelt je vaak onbegrepen en anders..

R

Jij bent er nog steeds niet achter wat er nu écht bij je past..

“Hoe ziet jouw leven er over 6 maanden uit, als je doorgaat zoals je het nu gaat?”

Hoe zou het zijn als..

R

Jij kunt je beschermen tegen de emoties van anderen

R

Jij positief met prikkels om kunt gaan

R

Jij eindelijk een planning hebt die echt bij jou past

R

Jij de keuzes maakt voor dingen die echt bij jou passen

R

Jij je gedachten en emoties onder controle hebt

R

Jij je niet meer anders en onbegrepen voelt

R

Jij meer energie hebt om leuke dingen met familie en vrienden te doen

R

Jij rust hebt in je lijf en hoofd

Ik wilde mij niet meer anders voelen…

Een aantal jaar geleden had ik alles, maar ik was niet gelukkig. Ik was mezelf volledig kwijtgeraakt.

Eigenlijk al mijn hele leven voelde ik mij anders, onbegrepen en daardoor eenzaam.

Gelukkig wist ik wel dat dit door mijn hoogsensitiviteit kwam en ik ben aan de slag gegaan! Binnen no time zat ik weer veel beter in m’n vel en inmiddels leidt ik het leven helemaal zoals dat bij mij past en voel ik mij ontspannen en gelukkig.

Hoe ik dat gedaan heb? Dat heb ik allemaal in deze HSP Academie gestopt, zodat ook jij een ontspannen en gelukkig leven kan gaan leiden! Ben je er klaar voor (en klaar mee)?!

Lieve groet,
Margreet

hsp academie academy

Wat kun je verwachten?

Nadat je je hebt aangemeld krijg je voor 6 maanden direct toegang tot alles. De HSP Academie bestaat uit inspirerende video’s en werkboeken met vragen en opdrachten die gaan zorgen voor meer ontspanning in jouw leven met hoogsensitiviteit. Als bonus ontvang je ook nog video’s van andere experts die vanuit hun vakgebied tips met jou delen over hoogsensitiviteit.

Je krijgt een halfjaar lang toegang tot de Academie, dus kunt ‘m lekker volgen in je eigen tempo, aan jouw eigen keukentafel. Kaarsjes aan, een theetje in jouw lievelingsmok en het is echt even investeren in jezelf.

Een deelnemer over de HSP Academie

‘Dankjewel voor de HSP academie. Wat een feestje om hem te doorlopen! Zoveel herkenning, veel inzichten en bruikbare tips uit de video’s en het werkboek. Voor mijn gevoel maak ik veel bewuster keuzes die voor mij goed zijn en niet voor een ander!

Met hoogsensitiviteit had ik een negatieve associatie. Tot ik Margreet op instagram tegenkwam. Zij bracht het zo positief en nuchter dat ik er een ander beeld bij kreeg. Wat mij definitief over de streep trok was dat een psycholoog of coach eigenlijk duurder is per maand dan de Academie. Als HSP’er ken je jezelf het beste!

Ik accepteer nu wie ik ben en ik durf keuzes te maken die voor mijzelf goed zijn. Het is zo fijn om jezelf zo door te spitten voor mooie inzichten die toepasbaar zijn in je dagelijks leven.’

Modules in de HSP Academie

=
INTRODUCTIE
 • Ontdek jouw doelen
 • Zorg dat jij de HSP Academie gaat afronden

HOOGSENSITIVITEIT
 • Meer over hoogsensitiviteit.
 • Bepaal je begin- en eindpunt.

PRIKKELS
 • Ontdek hoe je meer balans krijgt
 • Voorkom overprikkeling

EMOTIES
 • Geen emoties meer overnemen
 • Emoties verwerken en voorkomen
v

COMMUNICATIE
 • Communiceer zonder energieverlies
}

PLANNING
 • Plannen met flexibiliteit
 • Meer ruimte voor ontspanning
h

WERK
 • Ontdek jouw dromen en wat er bij jou past

WONEN

 • Maak je huis hsp proof

h

EVALUATIES

 • Tussentijds en aan het einde bepaal je waar je staat

Experts aan het woord 

l
PLANNING BEWAKEN

Cynthia van Structuurjunkie 

ESSENTIAL OILS

Rozemarijn Keurentjes 

w
RELATIE-
GEBAAR
KINDEREN

Petra Veldhuis

GEBRUIK PLANNER

Gaby van Essentialiving

ONDERNEMEN

Rosanne Raubun

R
ZELFVERZEKERD IN JE LIJF

Corina van De Stijljuf 

EMOTIES KUN JE NIET KIEZEN

Tessa van Olst

VOEDING

Annick Lindeboom

Z
SPORT

Thijmen van Kalkeren

STRUCTUUR IN JE WERK

Ruchama van Structief

GEBAREN
MET JE KIND

Indra de Bree

]
ROUW

Laurina de Visser

BOEKENTIPS

Deelnemers gingen jou voor

Wat zijn de kosten om deel te nemen?

HSP Academie

Betalen in termijnen is mogelijk

868,-

 • 6 maanden toegang
 • 8 modules met: Inspirerende video’s en audio’s
 • Een uitgebreid werkboek om de diepte mee in te gaan   
 • Video’s van andere experts
 • Besloten Facebook community voor contact en vragen  met mij en andere deelnemers
 • Betaling eenmalig 868,- of in zes x 155,-
 • Na 6 maanden toegang tot de HSP Academie kun je verlengen voor 85,- per maand

Yes! Ik betaal in 1 keer

Yes! Ik betaal in 6 termijnen

HSP Academie VIP

met twee 1 op 1 coachsessies

Betalen in termijnen is mogelijk

1207,-

 • 6 maanden toegang
 • 8 modules met: Inspirerende video’s en audio’s
 • Een uitgebreid werkboek om de diepte mee in te gaan   
 • Video’s van andere experts
 • 2 x 1 op 1 coachsessies van 45 min. zelf in te plannen binnen 6 maanden
 • Besloten Facebook community voor contact en vragen  met mij en andere deelnemers
 • Betaling eenmalig 1207,- of in zes x 210,-
 • Na 6 maanden toegang tot de HSP Academie kun je verlengen voor 85,- per maand

Yes! Ik betaal in 1 keer

Yes! Ik betaal in 6 termijnen

 

 • Om een beetje lief te zijn voor de aarde mag je zelf het werkboek printen en maak ik daarin weinig gebruik van kleur en afbeeldingen
 • Prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Wil je eerst vrijblijvend overleggen?

Geen probleem! Wil je meer weten en even gratis en vrijblijvend via zoom met mij sparren of de HSP Academie wat voor jou is? Stuur mij dan hier een bericht.

 

Wil je een pakket bij je werkgever declareren? Stuur mij dan hier even een berichtje.

Twijfel je nog?

Hoe weet ik zeker dat ik hoogsensitief ben?

Omdat hoogsensitiviteit een eigenschap is bestaat er niets zoiets als een diagnose. Je kunt alleen zelf de conclusie trekken dat je hoogsensitief bent of niet. Deze test kan je mogelijk helpen.

Hoe lang ben ik bezig met het programma?

Als je lekker doorwerkt red je het in 3 maanden, in de praktijk komt er altijd wel wat tussen, dus geef ik je 6 maanden de tijd. Mijn video’s en audio’s in de HSP Academie duren niet zo lang, zodat je daar niet veel energie aan kwijt bent voor je de opdrachten gaat maken. De opdrachten kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig tijd? Dan maak je ze kort en krachtig. Wil je er meer tijd aan besteden? Ga er dan rustig voor zitten. Je hebt een halfjaar toegang, dus geen haast!

Wist je dat de HSP Academie vaak wordt vergoed door de werkgever?

Wil je de HSP Academie declareren via je werkgever? In veel gevallen is dat mogelijk. Je kunt alvast navragen of ze budget hebben. Ik heb een brief die ik voor jou kan personaliseren, zodat je kunt uitleggen wat de HSP Academie inhoudt. En waarom het jou als werknemer ondersteunt en wat jou werkgever daar aan heeft. Heb je hier interesse in? Neem dan even contact met mij op. 

Ik heb twijfels of dit programma bij mij past.

Inmiddels heb ik heel wat ervaring als hsp coach voor vrouwen en is dit een heel mooi alternatief voor de duurdere 1 op 1 coaching. Als je twijfelt kun je hier contact met mij opnemen, dan bespreken we even of het programma bij jou past.

Ik vind het een flinke investering.

Dat snap ik. Ik geloof ook dat een leven als ontspannen hsp investeren in jezelf is. Je bent het waard! Ik vraag ook je overgave, inzet en financiele investering om alles eruit te halen. In ruil daarvoor krijg jij al mijn kennis, expertise en hulp om een mooi leven te leiden met je hoogsensitiviteit.

Stel jezelf eens de vraag: wat gaat het mij kosten in het leven als er nu niets verandert?

Wat leert deze Academie mij meer dan boeken?

Boeken zijn heel fijn voor kennis en herkenning, maar missen nogal veel de praktische kant: hoe ga ik er nu echt mee om?!

Dit is exact waar ik tegenaan liep en wat ik miste. Daarom heb ik de HSP Academie ontwikkeld, het is een soort coaching op papier, maar met een groot deel praktische insteek. Wel bedoelt om het je echt eigen te maken, zodat het geen trucjes zijn om te overleven.

Mijn vraag staat er niet tussen.

Staat jouw vraag er niet bij? Schroom niet en mail je vraag even naar margreet@margreetbronk.nl

Jij kunt dit omdat…

R

Jij een sterk zelfbewustzijn hebt

R

Je alles op papier opschrijft en dit er altijd weer bij pakken

R

Je de modules kunt volgen in je eigen tempo, op een plek waar jij je prettig voelt.

R

Jij kunt goed analyseren

R

Jij dit kunt doen op de momenten dat het jou uitkomt

R

Jij gaat ervoor, dus je zult altijd resultaten zien.

hsp academy academie

Wat anderen zeggen over Margreet

‘Ik vind de HSP Academie goed opgezet. Het is fijn dat je een leidraad krijgt, maar ook de vrijheid om zelf te bepalen wat je in welke volgorde doet en of je iets sneller of juist langzamer aan wil doen. Ook de ondersteuning van Margreet en de facebookgroep is heel fijn.

Voor mij zat de grootste meerwaarde in alles doorlopen. Ik wist best wel het een en ander over HSP maar doordat je nu alles nog eens doorloopt en specifiek naar jezelf kijkt, krijg je meer grip op alles. Ik ga nu veel bewuster met mezelf en de hoogsensitiviteit in mij om. Dit heeft mij al enorm veel rust gegeven en hierdoor heb ik het idee dat ik regie in mijn leven heb i.p.v. dat ik geleefd wordt. Voor mij heeft het me ook enorm geholpen om mezelf op de eerste plek te zetten en mijn grenzen te ontdekken maar vooral ook aan te geven. Ik kom uit een burn-out, dus dat is winst.

Natuurlijk is het een proces en zal het met vallen en op staan zijn, maar ik ben dankbaar voor alles wat het me al gegeven heeft.

Ik ben heel blij dat ik het geld en tijd hierin gestoken heb.’

Mireille

‘Bij het lezen van informatie over de HSP Academie voelde ik dat ik hiermee inzicht zou krijgen in mezelf en waarom ik dingen zo heftig en intens beleef. Het was voor mij dan ook een logische vervolgstap op een traject dat ik al achter mij had liggen aan behandelingen van mijn postnatale depressie.

De therapieën die ik heb gevolgd hebben zeker geholpen, maar er miste nog een stukje, en toen ik de HSP Academie ging volgen viel alles op z’n plek.

Ik heb nu inzicht in het “waarom en waardoor” ik dingen intens beleef, maar ook waarom bepaalde situaties of gedrag van mensen mij totaal leeg kunnen zuigen. Door deze inzichten ben ik nu veel minder snel energie kwijt! Ik kijk nu ook milder naar mezelf en er zijn heel veel zaken uit mijn verleden/kindertijd/pubertijd als puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Ik zou willen dat ik dit allemaal al jaren eerder geweten had, want herken nu ook dingen bij mijn eigen kinderen, en door het volgen van de HSP Academie merk ik dat ik beter in staat ben hen te coachen.

Daarbij zijn de interessante video’s van de andere experts een zeer waardevolle extra! Het is allemaal heel haalbaar en behapbaar omdat je het in je eigen tempo kan doen en er een jaar de tijd voor hebt.

Margreet is laagdrempelig in het contact, dat is erg fijn. Ik lees altijd als eerste haar berichtjes op Instagram, en dat is 9 van de 10 keer een feest van herkenning!’

Marieke

‘Door jouw Academie te volgen kom ik er niet meer onderuit dat ik een rasechte HSP’er ben. En dat wil ik ook niet, want ik ben wie ik ben, en dat is ok heb ik van jou geleerd. Het is alsof je de modules voor mij hebt geschreven!

Het heeft veel in me los gemaakt. Pittig om doorheen te gaan en erg confronterend, maar deze bewustwording is zo helpend!

Het klopt helemaal; het is een investering en cadeau in mezelf/voor mezelf waar ik voor de rest van mijn leven mee verder kan!

Ik had niet gedacht dat het zo zou doorwerken in mijn dagelijkse leven, ook als ik niet met een Academie aan de slag ben want het wordt langzamerhand een leefstijl. De puzzelstukjes passen op de lege plekken en maken me steeds meer tot een complete puzzel: this is me!

Je bedankt mij dat ik er ben, maar ik bedank nu jou omdat jij er bent en dat je je gaven en talenten inzet om je medemensen te helpen. Echt heel erg tof. Veel succes in je waardevolle werk, go for it!’

Adri

‘Geen seconde getwijfeld en al helemaal geen spijt gehad dat ik dit voor en met mezelf ben aangegaan. Voor mezelf en voor mijn zoon die ook hoogsensitief is. Margreet deelt al zoveel waardevolle informatie op sociale media over HSP, maar er zit zoveel meer in deze HSP Academie. Bewustwording, hoe ga ik om met mensen om me heen, hoe neem ik afstand van mensen en verplichtingen. En voor mij het belangrijkste: hoe vind en houd ik die balans qua energie. Rustmomenten inlassen! Twijfel geen moment om hieraan te beginnen als je echt stappen wilt maken om jezelf beter te begrijpen. En om goed voor jezelf te kunnen zorgen en niet elke dag uitgeput bent door andere mensen..’

 

Sabrina

‘Graag wil ik je nog heel erg bedanken. De HSP Academie heeft me geholpen mezelf meer te accepteren. En heb er nu meer vrede mee dat een ander mij niet begrijpt.

Ik leerde dat ik wat liever mag zijn voor mezelf en herken nu gedachten die ik dan voor kan zijn. Ook staan de ‘maak de brei in je hoofd vragen’ in m’n telefoon, dat alleen al helpt:)

Lang heb ik bij mijn man gezeurd dat hij moest veranderen. Totdat ik hem vertrouwen gaf dat hij goed genoeg is. Vanaf dat moment waren er ook ineens veel meer gesprekken, gewoon spontaan en helpt hij me ook te relativeren.

Ook daarvoor heel erg bedankt. Ik vind het heftig dat het zo zwaar voor jullie is geweest. Terwijl ik dit mocht leren doordat je dit in de HSP Academie hebt verwerkt. Maar blij dat het nu zoveel beter met jullie gaat:) Dank ook voor je kwetsbaarheid.

Blij dat ik het mezelf heb gegund, het levert echt een andere manier van denken op en dat raak ik nooit meer kwijt! 🙂

Mooi om te zien hoe je er je kracht van hebt gemaakt en hopelijk zullen er nog veel deelnemers volgen. Dat is je gegund! ‘

Anoniem

‘Margreet is een ontzettend fijne coach. Dankzij haar jarenlange ervaring en kennis voel je je meteen begrepen en vind je veel herkenning. Margreet geeft mij praktische handvaten en veel nieuwe, inspirerende en leerzame inzichten. Doordat Margreet een hele nuchtere coach is kijk ik zelf ook heel nuchter tegen mijn hoogsensitiviteit aan. Ik vind het inmiddels normaal en zelfs handig om hoogsensitief te zijn.’

Mariëlle

Ik ben inmiddels bijna klaar met de HSP Academie en wat heeft het mij al veel gebracht. Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om in te stappen. Ik sta op dit moment zoveel ontspannender en daardoor ook gelukkiger in het leven. Ik weet veel beter wat mij triggert en hoe ik daar makkelijker mee om kan gaan. Begin dit jaar wist ik dat er iets moest veranderen en toch twijfelde ik (eigenlijk al meer dan een jaar) over de Academie. Nu denk ik echt: “Waarom heb ik het niet eerder gedaan?” Ik ben met de Academie aan de slag gegaan. Maar ook met mijn lijf, afvallen en sporten, en ben zo blij met deze stappen. En ook het stukje planning was heel goed voor mij. Ik heb een nieuwe planner gekocht (structuurjunkie) en het werkt echt goed voor mij. Mijn dank is groot voor alle waardevolle en leerzame lessen die de academie mij heeft geleerd.

Anoniem

‘Ik ben hoogsensitief”, een simpel zinnetje. Voor mij een enorme muur. Deze muur heeft Margreet voor mij afgebroken naar positieve bouwstenen om te bouwen aan een mooie en blije toekomst. Haar nuchtere kijk en enorme kennis gaven mij zoveel herkenning, positiviteit en kracht. Dit geeft energie, zelfliefde en acceptatie. Letterlijk alsof er een last van mijn schouders is gevallen; ik ben gewoon normaal, hoogsensitief, en ik mag daar trots op zijn.’ 

Marlijn

‘Ik heb heel veel gehad aan de HSP Academie. Ik heb sommige lessen wel drie keer gedaan, haha! Sowieso heb ik alles twee keer helemaal gedaan. Verrassend vond ik het dat die tweede keer ook nog zo leerzaam was. 

Ik kan echt wel zeggen dat ik mezelf nu veel beter snap. Ik weet waar mijn valkuilen liggen, en wat mijn grenzen zijn. Het bewaken hiervan vind ik soms nog wat lastig, maar dat gaat met de tijd beter. Dankjewel dat je al jouw lessen en inzichten met me hebt gedeeld, ik heb er heel veel aan gehad!’ 

Nelleke

‘Dankjewel dat je zoveel van je leven met ons wilt delen in combi met HSP zijn en dank je wel dat je daarin laat zie hoe je grenzen aangeeft, zodat ik daar weer van kan leren. Toen ik de HSP academie ging doen vond ik hoogsensitief zijn iets wat zwak aan mij was, ik vond de wereld overweldigend en ik veroordeelde mezelf daar keihard om. Door stil te staan bij wat ik nodig heb en te accepteren dat ik dat nodig heb, heb ik geleerd hoe ik er voor mezelf kan zijn en dat ik dat waard ben. En dat ‘accepteren’ heb ik geleerd door het eigenlijk maar gewoon te doen: doordacht grenzen aangeven naar mensen toe en naar mezelf toe en dan merken dat ik daar niet op afgewezen wordt. En dat doet me echt zó goed. Ik heb geleerd om naast mezelf te gaan staan en daar te blijven en daardoor kan ik in contact met de mensen om mij ook zien wat van mij is en wat van de ander is. Ik heb geleerd dat grenzen een cadeau zijn die we aan de ander mogen geven, zodat zij er voor ons kunnen zijn. Ik denk dat ik me daardoor heel verbonden voel met de mensen om me heen. Ook heb ik geleerd dat ik zoveel te kiezen heb in het filteren van informatie/hoe ik een situatie in ga, waardoor emoties me minder overweldigen en dat ik er simpelweg gewoon niet altijd wat mee hoef. 

Bij het maken van een planning heb je ooit een keer gezegd dat je ook mag bedenken hoe je de dag kan vieren en dat kwam ook terug in hoe je jezelf beloont als je aan de Academie hebt gewerkt. En ik dacht toen: Margreet doe normaal, het leven is geen feest. Blijkt dat je prima elke dag jezelf, het leven en de mensen om je heen kan vieren (en tegelijkertijd je laten raken door gebrokenheid). En daar geniet ik echt ontzettend van. 

En ik wil je ook laten weten dat ik met zoveel mensen in mijn omgeving de dingen deel die ik van jou leer, dus er zijn alweer meer studenten in Utrecht die leren over emoties, grenzen, hoogsensitiviteit, seks, echtheid, kwetsbaarheid etc. en ik zeg dan altijd ‘ja dat heb ik van Margreet geleerd’. Nou goed, dat was de lof, ik ben God dankbaar dat ik van jou heb mogen leren in de HSP Academie en ik blijf je met veel plezier nog volgen.’ 

Rebecca

‘Zo blij!! M’n werkgever zag dat ik door het volgen van de HSP Academie echt gegroeid ben in m’n werk. (Ze heeft het ook gefinancierd, dus blij dat ze het ook zag.)

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is om voor mezelf te zorgen. Dat ik bijvoorbeeld op een dag dat ik later moet werken, niet ‘s morgens nog iets sociaals doen.

En het afsluiten voor emoties op de werkvloer. Vooral de emoties van collega’s en cliënten raakten mij, omdat dat deel is van mijn werk.

Ik schrap nu ook gerust in mijn planning als ik merk dat ik moe en overprikkeld raak. En dat durf ik ook tegen de ander te zeggen, zonder mij schuldig te voelen. Zo kan ik mama zijn van ons viertal 😊’

Judith

‘Na een depressie zat ik met het gevoel dat er meer rust kon komen als ik me meer zou verdiepen in mijn hoogsensitiviteit. Na veel lezen en zoeken kwam ik telkens terug bij hoe goed Margreet het verwoord. Ik vond zoveel herkenning in haar verhalen en gewoon een goed gevoel. Toen werd het mijn missie om te sparen voor de HSP Academie. Ik heb geen dag spijt gehad, want het heeft mijn leven veranderd.

Volgens psychologen moest ik gaan verwerken dat ik altijd leerkracht wilde worden, maar door mijn stem ben ik ooit van de Pabo gestuurd. Maar door de HSP Academie kwam ik erachter dat er misschien meer opties waren met mijn opleiding onderwijsassistent. Dus ik ben mij gaan verdiepen, puzzelen en plannen. Vooral naar het geloof in mezelf en weer weten wat ik wil. Dat gaf me moed, stoute schoenen en blijkbaar ook een betere sollicitatiemotivatie en brief. Voor het eerst kreeg ik uitnodigingen om op sollicitatiegesprek te komen. En nu ben ik pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Soms is het nog erg onwerkelijk voor me, maar mijn droom is uitgekomen en ik zal nooit meer zomaar opgeven!!! #BELIEVE

Margreet, dankjewel voor jouw open verhalen en natuurlijk de HSP Academie.’

Natascha

‘Ik vond het best een stap om in mezelf te investeren, omdat ik niet zo heel goed in mijn vel zat, besloot ik er voor te gaan. Ik vond mezelf vooral niet zo’n leuke moeder meer omdat ik veel op de kinderen afreageerde. Daarnaast merkte ik ook dat ik vaak emoties van anderen overneem en dat ik me daar dan heel rot door kon voelen. Verder maak ik me ook vaak druk over wat anderen denken.

De HSP academie heeft me veel inzicht gegeven over hoe dit bij mij werkt en hoe ik met die dingen om kan gaan. Ik ben me veel meer bewust van hoe ik me voel, waar dat door komt en wat ik er (een volgende keer) aan kan doen.

De module ‘planning’ heeft ervoor gezorgd dat ik me wat meer opgeruimd voel. Door heel eenvoudige taken in te plannen voel ik me prettiger over mezelf, doe ik meer in het huishouden en haal ik meer voldoening uit mijn dagen/weken. Naast de modules heb ik ook met veel interesse de bonus video’s gekeken.

Ik koos voor jou als HSP coach omdat ik veel herken in wat je deelt. Je raakt een gevoelige snaar. Omdat ik christen ben en dat een belangrijk deel is van mijn identiteit, vond ik het prettig om dit traject van een christelijke HSP coach te volgen, zonder dat hoogsensitiviteit vergeestelijkt zou worden.

Ik ben blij dat ik jouw HSP academie ben gaan volgen. Ik vond het alleen al heel prettig om wekelijks voor en met mezelf bezig te zijn. Ik heb veel geleerd en kan nog lekker doorgaan met leren en oefenen in de praktijk.’

Marjon

‘Na het volgen van de HSP Academie ben ik meer ontspannen en relaxter. Vooral de uitvoering in de praktijk was voor mij heel leerzaam en daar kon ik naar teruggrijpen als er zich een situatie voordeed. Het lukt mij beter om te zien bij wie de verantwoordelijkheid ligt, bij mij of bij de ander.

En wat ik van tevoren niet had gedacht is dat de aanschaf van een planner bij de module Planning mij zo zou helpen, het geeft me zoveel rust!

Naar aanleiding van de module Wonen ben ik gaan opruimen en zijn we aan de slag gegaan met de inrichting. Er komt zelfs iemand langs die mee gaat denken over een kleur op de muren in de huiskamer om (nog) meer rust en warmte te creëren.

Margreet, bedankt voor je inzichten en ik ga de training over een aantal maanden nog eens doornemen, want ik heb nog even toegang.’

Gerrie

‘Ik had net ontdekt dat ik hoogsensitief was, toen ik Margreet ontdekte op Instagram. Een paar maanden later heb ik een masterclass gevolgd en het was me duidelijk dat ik hier iets mee moest.

Omdat het met Margreet klikte, ben ik niet verder op zoek gegaan naar een coach, maar ben ik de HSP Academie gaan volgen met coachgesprekken. Ik vond het vooral fijn dat je het in je eigen tempo kan doen, dat je niet vastzit aan afspraken.

Ik heb geleerd om mezelf te onderzoeken en het was fijn om daar op meerdere aspecten begeleid te worden.

De coachgesprekken als aanvulling vond ik heel waardevol; door de juiste vragen te stellen laat Margreet zien dat je zelf heel veel weet en kan. Na elk gesprek kon ik weer concreter aan de slag!’

Linda

‘Waar veel coaches zweverig worden, blijft Margreet met beide benen op de grond. Door haar eerlijkheid stelt ze zich kwetsbaar op, maar staat tegelijkertijd volledig in haar kracht. Als je een coach zonder ‘sugarcoating’ wilt, ben je bij haar aan het juiste adres.’

Hanneke

‘Vanaf de eerste seconde dat ik Margreet sprak wist ik dat zij de aangewezen persoon was om mij te coachen. Voor het eerst een gevoel van (h)erkenning. Margreet tilt je in alle rust naar een hoger plan, ze heeft mij laten zien dat ik met mijn innerlijke kracht en sensitiviteit tot hele mooie dingen in staat ben.

Ik zie mijn HSP niet meer als een last, maar als een hele mooie eigenschap waardoor andere mensen mij juist waarderen om wie ik ben. Ik heb mij heel veilig gevoeld samen met Margreet mijn HSP de juiste plek in mijn leven te geven. Ik kan Margreet van harte aanbevelen!’

Ingeborg

‘Allereerst: dankjewel voor de academie. Wat een feestje om hem te doorlopen! Zoveel herkenning, veel inzichten en bruikbare tips uit de video’s en het werkboek. Voor mijn gevoel maak ik veel bewuster keuzes die voor mij goed zijn en niet voor een ander 🙂 en als HSS’er is dat soms wel een dingetje maar ik geniet ook wel weer van dat randje.

Met HSP had ik een negatieve associatie. Tot ik Margreet op instagram tegenkwam. Zij bracht het zo positief en nuchter dat ik er een ander beeld bij kreeg. Wat mij definitief over de streep trok was dat een psycholoog of coach eigenlijk duurder is per maand dan de Academie. Als HSP’er ken je jezelf het beste!

Ik accepteer nu wie ik ben en ik durf keuzes te maken die voor mijzelf goed zijn. Het is zo fijn om jezelf zo door te spitten voor mooie inzichten die toepasbaar zijn in je dagelijks leven.’ 

Elly

‘Voordat ik besloot coaching te volgen bij Margreet, twijfelde ik enorm. De vijver met coaches is enorme groot en ik twijfelde of zij de juiste coach was voor mij. Margreet stelde voor om een kennismakingsgesprek in te plannen en na dat gesprek was mijn keuze snel gemaakt. 

Wat fijn om met iemand te spreken die ervaringen uit eigen leven deelt! Margreet luistert goed, stelt goede vragen en heeft een nuchtere kijk op het leven. Door de tips die Margreet geeft sta ik al relaxer in het leven, en realiseer ik mij beter dat ik niet ‘anders’ ben maar gewoon mijzelf. 

Bedankt Margreet!’

Lonneke

Ik twijfelde eerst. Het is een heel bedrag, en wat zou ik ervoor terug krijgen? Zou dat het wel waard zijn?! Maar ik wilde graag meer weten over HSP en het werd tijd dat ik het eens met andere ogen ging bekijken, vanuit een positief oogpunt. En ik wilde graag ontdekken wat HSP zijn voor mij persoonlijk betekende.

Het meeste heb ik gehad aan de module Planning. Ik heb een planner gekocht en probeer nu wat rustiger te plannen zodat ik de tijd krijg om ook weer op te laden. Ik vond de tips die daarbij hoorden heel fijn! Maar ook de module over emoties en hoe je jezelf kan beschermen tegen de emoties van anderen vond ik heel leerzaam.

Het meest waardevol was het stuk over overprikkeling. Hoewel ik dat nog steeds een leerschool vind hoe ik het kan voorkomen, is het toch heel fijn om op het moment dat ik overprikkeld ben, ik nu de signalen herken en daarop kan inhaken. Ik hoop dat ik de signalen steeds beter ga opmerken zodat ik het hopelijk ook kan voorkomen, maar om dit nu te weten geeft al een stuk rust.

Zeker als je ermee worstelt, dan is dit een hele leerzame academie en leer je zoveel meer wie jij nu bent als HSP’er. Ik ben steeds meer gaan zien hoe belangrijk het is om in jezelf te investeren. Uiteindelijk ben je zelf de hoofdpersoon in jouw levensboek en daar moet je het hele boek mee doen. Hoe fijn is het dan als je jezelf goed kent, accepteert en blij bent met de persoon die je bent. Margreet post op Instagram post dat we met gemak veel geld uitgeven aan vakantie enz, maar dat als het om je zelf gaat, dat we het dan al snel teveel vinden..Dat heeft mijn gedachten veranderd en nu vind ik het zelfs leuk om in mezelf te investeren en het beste in mezelf naar boven te halen!

Bedankt voor de HSP Academie Margreet. Het was heel erg leerzaam. Ook de video’s van andere experts vond ik heel erg fijn om te bekijken.’ 

Dinanda