HSP Academie

Ontdek in 7 stappen hoe je positief en ontspannen met je hoogsensitiviteit om kunt gaan.

‘Ik gun jou dat je voluit mag leven, met je hoogsensitiviteit.’

Herken je dit? 

R

Jij neemt de emoties van anderen over…

R

Jij hebt last van prikkels…

R

Jij bent gevoelig voor sfeer…

R

Jij voert gesprekken 100 keer opnieuw, in je hoofd…

R

Jij voelt je vaak onbegrepen en anders..

R

Jij bent er nog steeds niet achter wat er nu écht bij je past..

‘Hoe ziet jouw leven er over een jaar uit, als je doorgaat zoals het nu gaat?’

Hoe zou het zijn als..

R

Jij kunt je beschermen tegen de emoties van anderen

R

Jij positief met prikkels om kunt gaan

R

Jij eindelijk een planning hebt die echt bij jou past

R

Jij de keuzes maakt voor dingen die echt bij jou passen

R

Jij je gedachten en emoties onder controle hebt

R

Jij je niet meer anders en onbegrepen voelt

R

Jij meer energie hebt om leuke dingen met familie en vrienden te doen

R

Jij rust hebt in je lijf en hoofd

Ik wilde mij niet meer anders voelen…

Ik had alles, maar was niet gelukkig. Toen 30 jaar, had een goeie baan, huis met hypotheek, man, 2 kinderen en vrienden. Ik had alles, maar was mezelf volledig kwijtgeraakt. Voor de 2e keer zat ik tegen een burn-out aan en ik ging op een depressie af. 

Van mijn hoogsensitiviteit wist ik toen al wat jaren, maar op mijn 30e zag ik eindelijk in dat deze eigenschap ervoor zorgde dat ik mij anders, eenzaam en vaak onbegrepen voelde. Ik legde mezelf langs de lat van een ander, was mijn leven aan het invullen zoals ‘het hoort’, en niet zoals bij mij paste. 

Dit moest nu klaar zijn! Ik wilde mij niet meer ‘anders’ voelen. Een paar maanden werkte ik keihard aan mijn manier van denken, hoe ik met emoties om moest gaan, wat prikkels met mij deden en ik ontdekte dat een fijne planning heel veel voor mijn levenskwaliteit betekende. Dit alles deed ik op een nuchter en praktsich manier, zodat ik hier mijn levenlang wat aan zou hebben! 

Binnen 3 maanden waren het gevoel van anders zijn en de eenzaamheid helemaal weg en deze zijn nooit meer teruggekomen. De donkergrijze waas in mijn hoofd verdween en het werd weer licht. Ik ontdekte ook eindelijk wat voor werk er echt bij mij paste en ik ben nu een veel positiever mens. 

Hoe ik dat gedaan heb? Dat heb ik allemaal met veel liefde voor jou in deze HSP Academie gestopt. Gun jij jezelf ook dit leven?
 

Lieve groet,
Margreet

Wat kun je verwachten?

Nadat je je hebt aangemeld krijg je voor 12 maanden direct toegang tot alles. De HSP Academie bestaat uit inspirerende video’s en werkboeken met vragen en opdrachten die gaan zorgen voor meer ontspanning in jouw leven met hoogsensitiviteit. Als bonus ontvang je ook nog video’s van andere experts die vanuit hun vakgebied tips met jou delen over hoogsensitiviteit.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de Academie, dus kunt ‘m lekker volgen in je eigen tempo, aan jouw eigen keukentafel. Kaarsjes aan, een theetje in jouw lievelingsmok en het is echt even lekker investeren in jezelf.

Modules in de HSP Academie

HOOGSENSITIVITEIT
 • Meer over hoogsensitiviteit.
 • Bepaal je begin- en eindpunt.

PRIKKELS
 • Ontdek hoe je meer balans krijgt
 • Voorkom overprikkeling

EMOTIES
 • Geen emoties meer overnemen
 • Emoties verwerken en voorkomen
v

COMMUNICATIE
 • Communiceer zonder energieverlies
}

PLANNING
 • Plannen met flexibiliteit
 • Meer ruimte voor ontspanning
h

WERK
 • Ontdek jouw dromen en wat er bij jou past

WONEN

 • Maak je huis hsp proof

h

EVALUEREN

 • Tussentijds en aan het einde bepaal je waar je staat

Experts aan het woord (incl. 3 nieuwe video’s!)

ESSENTIALISME

Gaby van Essentialiving 

ESSENTIAL OILS

Rozemarijn Keurentjes 

l
PLANNING BEWAKEN

Cynthia van Structuurjunkie 

w
RELATIEGEBAAR KINDEREN

Petra Veldhuis
NIEUW

ONDERNEMEN

Rosanne Raubun

R
ZELFVERZEKERD IN JE LIJF

Corina van De Stijljuf 

EMOTIES KUN JE NIET KIEZEN

Tessa van Olst

VOEDING

Annick Lindeboom

Z
SPORT

Thijmen van Kalkeren

STRUCTUUR IN JE WERK

Ruchama van Structief

GEBARENTAAL MET JE KINDJE

Indra de Bree

NIEUW

ONTSPANNEN WERKEN

De Onderwijsfabriek

NIEUW

BOEKENTIPS

Margreet Bronk

Wat zijn de kosten om deel te nemen?

HSP Academie*

Betalen in termijnen is mogelijk

€528,-

 • 12 maanden toegang
 • 7 modules met: Inspirerende video’s en werkboeken om de diepte mee in te gaan &  video’s van andere experts
 • Toegang tot besloten Facebook groep
 • 12 maanden lang onbeperkt vragen stellen via de e-mail
 • Na 12 maanden toegang tot de HSP Academie kun je verlengen voor €35,- per maand.
Wissen
HSP Academie PLUS*

Betalen in termijnen is mogelijk

€884,-

 • 12 maanden toegang
 • 7 modules met: Inspirerende video’s en werkboeken & video’s van andere experts
 • Toegang tot besloten Facebook groep
 • 2 keer 1 op 1 online coachgesprekken van 1 uur.
 • 12 maanden lang onbeperkt vragen stellen via de e-mail
 • Na 12 maanden toegang tot de HSP Academie kun je verlengen voor €35,- per maand.
Wissen

Prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Betalen in termijnen (is mogelijk bij afrekenen):

 • HSP Academie: Betalen in 3 termijnen van €180,- mogelijk (totaal van €540)
 • HSP Academie Plus: Betalen in 3 termijnen van €300,- mogelijk (totaal van €900)
 • Vanwege het zelf printen van de werkboeken maak ik zo min mogelijk gebruik van kleur en afbeeldingen

Liever eerst even vrijblijvend overleggen?

Geen probleem! Wil je meer weten en even gratis en vrijblijvend, telefonisch of via skype met mij sparren of de HSP Academie wat voor jou is? Stuur mij dan een mailtje naar info@margreetbronk.nl

Combinatie met 1 op 1 coaching

Heb je ook behoefte aan 1 op 1 coaching?  Dan is het PLUS pakket waarin we elkaar 2x een uur spreken, geschikt voor jou. Jij mag binnen 12 maanden zelf bepalen wanneer en waar je het over wil hebben. Daarnaast volg je de HSP Academie zelfstandig.

Wil je een pakket bij je werkgever declareren? Stuur mij dan hier even een berichtje.

Twijfel je nog? Hier vind je nog wat vragen.

Hoe weet ik zeker dat ik hoogsensitief ben?

Je kunt hier een checklist bekijken. Omdat hoogsensitiviteit een eigenschap is bestaat er niets zoiets als een diagnose. Je kunt zelf de conclusie trekken dat je hoogsensitief bent of niet. Als je nog vragen hebt, neem gerust hier contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Hoe lang ben ik bezig met het programma?

Er zijn 6 lessen met meerdere video’s en opdrachten. Als je er iedere week 1 maakt, ben je in 6 weken klaar. De video’s duren ongeveer 10 minuten, meestal minder. Dit is zodat je niet al teveel tijd hoeft te besteden aan het kijken van de video’s. De opdrachten kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig tijd? Dan maak je ze kort en krachtig. Wil je er meer tijd aan besteden? Ga er dan rustig voor zitten. Je hebt een jaar toegang, dus geen haast!

Wist je dat de HSP Academie vaak wordt vergoed door de werkgever?

Wil je de HSP Academie declareren via je werkgever? In veel gevallen is dat mogelijk. Je kunt alvast navragen of ze budget hebben. Ik heb een brief die ik voor jou kan personaliseren, zodat je kunt uitleggen wat de HSP Academie inhoudt. En waarom het jou als werknemer ondersteunt en wat jou werkgever daar aan heeft. Heb je hier interesse in? Neem dan even contact met mij op. 

Ik heb twijfels of dit programma bij mij past.

Als je twijfelt kun je hier contact met mij opnemen, dan bespreken we even of het programma bij jou past. 

Hoe werkt het met de 1 op 1 coaching in het PLUS pakket?

Je ontvangt van mij een mail met daarin een link naar mijn online agenda. En anders kun je mij altijd mailen om te overleggen.

Op welk moment je gebruik maakt van de gesprekken is aan jou, als het maar binnen de 12 maanden na aankoop van de HSP Academie is. 

De gesprekken gaan via Skype of Zoom. 

Ik vind het een flinke investering.

Dat is het ook. Je kunt het ook echt zien als een investering in jezelf, waar je de rest van je leven baat bij hebt. En wat gaat het je kosten in het leven als er nu niets verandert?

Omgerekend betaal je €44,- per maand. Bij een therapeut of psycholoog betaal je al snel veel meer per gesprek. 

Jij kunt dit omdat…

R

Jij een sterk zelfbewustzijn hebt

R

Je alles op papier opschrijft en dit er altijd weer bij pakken

R

Je de modules kunt volgen in je eigen tempo, op een plek waar jij je prettig voelt.

R

Jij kunt goed analyseren

R

Jij dit kunt doen op de momenten dat het jou uitkomt

R

Jij gaat ervoor, dus je zult altijd resultaten zien.

Wat  anderen zeggen over Margreet

Bij het lezen van informatie over de HSP Academie voelde ik dat ik hiermee inzicht zou krijgen in mezelf en waarom ik dingen zo heftig en intens beleef. Het was voor mij dan ook een logische vervolgstap op een traject dat ik al achter mij had liggen aan behandelingen van mijn postnatale depressie.

De therapieën die ik heb gevolgd hebben zeker geholpen, maar er miste nog een stukje, en toen ik de HSP Academie ging volgen viel alles op z’n plek.

Ik heb nu inzicht in het “waarom en waardoor” ik dingen intens beleef, maar ook waarom bepaalde situaties of gedrag van mensen mij totaal leeg kunnen zuigen. Door deze inzichten ben ik nu veel minder snel energie kwijt! Ik kijk nu ook milder naar mezelf en er zijn heel veel zaken uit mijn verleden/kindertijd/pubertijd als puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Ik zou willen dat ik dit allemaal al jaren eerder geweten had, want herken nu ook dingen bij mijn eigen kinderen, en door het volgen van de HSP Academie merk ik dat ik beter in staat ben hen te coachen.

Daarbij zijn de interessante video’s van de andere experts een zeer waardevolle extra! Het is allemaal heel haalbaar en behapbaar omdat je het in je eigen tempo kan doen en er een jaar de tijd voor hebt.

Margreet is laagdrempelig in het contact, dat is erg fijn. Ik lees altijd als eerste haar berichtjes op Instagram, en dat is 9 van de 10 keer een feest van herkenning!

Marieke

‘Het was fijn en verhelderend om met Margreet te praten over mijn dagelijkse obstakels en dromen voor later. Dikke vette aanrader! Ik vond het best wel spannend van tevoren, maar die spanning was meteen weg toen ik haar sprak (via Skype).’

Nelleke

‘Margreet is een ontzettend fijne coach. Dankzij haar jarenlange ervaring en kennis voel je je meteen begrepen en vind je veel herkenning. Margreet geeft mij praktische handvaten en veel nieuwe, inspirerende en leerzame inzichten. Doordat Margreet een hele nuchtere coach is kijk ik zelf ook heel nuchter tegen mijn hoogsensitiviteit aan. Ik vind het inmiddels normaal en zelfs handig om hoogsensitief te zijn.’

Mariëlle

‘Waar veel coaches zweverig worden, blijft Margreet met beide benen op de grond. Door haar eerlijkheid stelt ze zich kwetsbaar op, maar staat tegelijkertijd volledig in haar kracht. Als je een coach zonder ‘sugarcoating’ wilt, ben je bij haar aan het juiste adres.’

Hanneke

Na het volgen van de HSP Academie ben ik meer ontspannen en relaxter. Vooral de uitvoering in de praktijk was voor mij heel leerzaam en daar kon ik naar teruggrijpen als er zich een situatie voordeed. Het lukt mij beter om te zien bij wie de verantwoordelijkheid ligt, bij mij of bij de ander.

En wat ik van tevoren niet had gedacht is dat de aanschaf van een planner bij de module Planning mij zo zou helpen, het geeft me zoveel rust!

Naar aanleiding van de module Wonen ben ik gaan opruimen en zijn we aan de slag gegaan met de inrichting. Er komt zelfs iemand langs die mee gaat denken over een kleur op de muren in de huiskamer om (nog) meer rust en warmte te creëren. 

Margreet, bedankt voor je inzichten en ik ga de training over een aantal maanden nog eens doornemen, want ik heb nog even toegang.

Gerrie

Vanaf de eerste seconde dat ik Margreet sprak wist ik dat zij de aangewezen persoon was om mij te coachen. Voor het eerst een gevoel van (h)erkenning. Margreet tilt je in alle rust naar een hoger plan, ze heeft mij laten zien dat ik met mijn innerlijke kracht en sensitiviteit tot hele mooie dingen in staat ben.

Ik zie mijn HSP niet meer als een last, maar als een hele mooie eigenschap waardoor andere mensen mij juist waarderen om wie ik ben. Ik heb mij heel veilig gevoeld samen met Margreet mijn HSP de juiste plek in mijn leven te geven. Ik kan Margreet van harte aanbevelen!

Ingeborg

‘Voordat ik besloot coaching te volgen bij Margreet, twijfelde ik enorm. De vijver met coaches is enorme groot en ik twijfelde of zij de juiste coach was voor mij. Margreet stelde voor om een kennismakingsgesprek in te plannen en na dat gesprek was mijn keuze snel gemaakt. 

Wat fijn om met iemand te spreken die ervaringen uit eigen leven deelt! Margreet luistert goed, stelt goede vragen en heeft een nuchtere kijk op het leven. Door de tips die Margreet geeft sta ik al relaxer in het leven, en realiseer ik mij beter dat ik niet ‘anders’ ben maar gewoon mijzelf. 

Bedankt Margreet!’

Lonneke

‘Ik ben hoogsensitief”, een simpel zinnetje. Voor mij een enorme muur. Deze muur heeft Margreet voor mij afgebroken naar positieve bouwstenen om te bouwen aan een mooie en blije toekomst. Haar nuchtere kijk en enorme kennis gaven mij zoveel herkenning, positiviteit en kracht. Dit geeft energie, zelfliefde en acceptatie. Letterlijk alsof er een last van mijn schouders is gevallen; ik ben gewoon normaal,hoogsensitief, en ik mag daar trots op zijn.’ 

Marlijn