HSP Academie

Ontdek in 7 stappen hoe je positief en ontspannen met je hoogsensitiviteit om kunt gaan.

Voor iedere HSP die ontspannen door het leven wil

In 7 modules creëer jij voor jezelf een positiever, meer ontspannen en vrijer leven als hsp. Dat is wat de HSP Academie voor jou kan betekenen. Meld je aan en je kunt vandaag nog aan de slag om dit leven waar te maken.

Herken je dit? 

R

Jij neemt de emoties van anderen over…

R

Jij hebt last van prikkels…

R

Jij bent gevoelig voor sfeer…

R

Jij voert gesprekken 100 keer opnieuw, in je hoofd…

R

Jij voelt je vaak onbegrepen en anders..

R

Jij bent er nog steeds niet achter wat er nu écht bij je past..

wat anderen zeggen

De therapieën die ik heb gevolgd hebben zeker geholpen, maar er miste nog een stukje, en toen ik de HSP Academie ging volgen viel alles op z’n plek. Ik heb nu inzicht in het “waarom en waardoor” ik dingen intens beleef, maar ook waarom bepaalde situaties of gedrag van mensen mij totaal leeg kunnen zuigen. Door deze inzichten ben ik nu veel minder snel energie kwijt! – Marieke

Hoe zou het zijn als..

R

Jij kunt je beschermen tegen de emoties van anderen

R

Jij positief met prikkels om kunt gaan

R

Jij eindelijk een planning hebt die echt bij jou past

R

Jij de keuzes maakt voor dingen die echt bij jou passen

R

Jij je gedachten en emoties onder controle hebt

R

Jij je niet meer anders en onbegrepen voelt

R

Jij meer energie hebt om leuke dingen met familie en vrienden te doen

R

Jij rust hebt in je lijf en hoofd

Ik wilde mij niet meer anders voelen…

Ik had alles, maar was niet gelukkig. Toen 30 jaar, had een goeie baan, huis met hypotheek, man, 2 kinderen en vrienden. Ik had alles, maar was mezelf volledig kwijtgeraakt. Voor de 2e keer zat ik tegen een burn-out aan en ik ging op een depressie af. 

Van mijn hoogsensitiviteit wist ik toen al wat jaren, maar op mijn 30e zag ik eindelijk in dat deze eigenschap ervoor zorgde dat ik mij anders, eenzaam en vaak onbegrepen voelde. Ik legde mezelf langs de lat van een ander, was mijn leven aan het invullen zoals ‘het hoort’, en niet zoals bij mij paste. 

Dit moest nu klaar zijn! Ik wilde mij niet meer ‘anders’ voelen. Een paar maanden werkte ik keihard aan mijn manier van denken, hoe ik met emoties om moest gaan, wat prikkels met mij deden en ik ontdekte dat een fijne planning heel veel voor mijn levenskwaliteit betekende. Dit alles deed ik op een nuchter en praktsich manier, zodat ik hier mijn levenlang wat aan zou hebben! 

Binnen 3 maanden waren het gevoel van anders zijn en de eenzaamheid helemaal weg en deze zijn nooit meer teruggekomen. De donkergrijze waas in mijn hoofd verdween en het werd weer licht. Ik ontdekte ook eindelijk wat voor werk er echt bij mij paste en ik ben nu een veel positiever mens. 

Hoe ik dat gedaan heb? Dat heb ik allemaal met veel liefde voor jou in deze HSP Academie gestopt. Gun jij jezelf ook dit leven?
 

Lieve groet,
Margreet

Wat kun je verwachten?

Nadat je je hebt aangemeld krijg je direct toegang. Het programma bestaat uit 7 modules, die bestaan uit video’s en werkboeken. Je kunt direct alles inzien, dus je kunt meteen beginnen.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de Academie, dus kunt ‘m lekker volgen in je eigen tempo, aan jouw eigen keukentafel. Kaarsjes aan, een theetje in jouw lievelingsmok en het is echt even lekker investeren in jezelf. Ben jij toe aan verandering en weet jij dat je meer te bieden hebt dan wat er nu uitkomt?

In de HSP Academie ontdek je hoe jij je leven als hsp optimaal in kunt richten. Als bonus ontvang je ook nog video’s van andere experts die vanuit hun vakgebied tips met jou delen over hoogsensitiviteit.

Modules in de HSP Academie

Module 1:

HOOGSENSITIVITEIT
 • Na deze module weet je meer over hoogsensitiviteit.
 • Je bepaalt je begin- en eindpunt van deze Academie.

Module 2:

PRIKKELS
 • Deze module ontdek je je positieve en negatieve prikkels en hoe je die in balans krijgt.
 • Voortaan weet je wat overprikkeling voor jou betekent en hoe je het kunt voorkomen.

Module 3:

EMOTIES
 • Je leert hoe je emoties niet meer overneemt en hoe je gebeurtenissen goed verwerkt.
 • Na deze module weet je hoe je je kunt voorbereiden op de komst van emoties.
v

Module 4:

COMMUNICATIE
 • Je maakt de balans op wat je tot nu toe hebt ontdekt.
 • Ook ga je bepalen welke plek de mensen in jouw leven hebben en hoe je met ze communiceert, o.a. over je hoogsensitiviteit.

}

Module 5:

PLANNING
 • In de module ontdek je welke planning voor jou werkt om in balans te blijven. 
 • Je gaat aan de slag met een planning met ruimte voor vastigheid én flexibiliteit.
h

Module 6:

WERK
 • Wat is jouw ideale ritme en wat zijn jouw dromen?
 • In deze module ontdek jij hoe je zo optimaal mogelijk functioneert en wat dat zegt over de keuze voor je studie/werk/baan.

Extra module

WONEN

Maak je huis hsp proof!

NIEUW

Bonus: Expert aan het woord (incl. 4 nieuwe modules!)

ESSENTIALISME

Gaby van Essentialiving is een essentialist en vertelt wat essentialisme kan betekenen voor hoogsensitieve mensen.

ESSENTIAL OILS

Rozemarijn Keurentjes weet alles van natuurlijke oliën en laat je zien welke jou als hsp kunnen ondersteunen.

l
PLANNING BEWAKEN

Cynthia van Structuurjunkie is een kei op het gebied van plannen en vertelt in deze video hoe jij je ook écht aan je planning kunt houden.

HSP EN ONDERNEMEN

Rosanne van Design Your Dream is al jaren ondernemer en deelt haar tips over ondernemen en werken als hsp’er.

ZELFVERZEKERD IN JE LIJF

Corina van De Stijljuf is identiteitscoach en vertelt wat kleuren voor jouw identiteit en imago kunnen betekenen.

EMOTIES KUN JE NIET KIEZEN

Tessa van Olst vertelt over de connectie tussen hart en hersenen en hoe je met die kennis je emoties wél kunt beïnvloeden.

NIEUW

Z
HSP EN SPORT

Personal trainer Thijmen van Kalkeren vertelt hoe je als hsp fijn kunt sporten en wat het met je doet.

NIEUW

STRUCTUUR IN JE WERK

Structuurcoach Ruchama van Structief geeft praktische tips over focus en structuur op je werk en privé.

NIEUW

VOEDING EN HSP

Diëtist Annick Lindeboom weet alles over gezonde voeding en leefstijl.

NIEUW

10

BOEKENTIPS

Ik deel over boeken die je kunt lezen om fijner met je hoogsensitiviteit te leven.

Vanaf het moment dat je het programma aanschaft krijg je 12 maanden lang toegang. 

wat anderen zeggen

“Ik heb nu inzicht in het “waarom en waardoor” ik dingen intens beleef, maar ook waarom bepaalde situaties of gedrag van mensen mij totaal leeg kunnen zuigen. Door deze inzichten ben ik nu veel minder snel energie kwijt! Ik kijk nu ook milder naar mezelf en er zijn heel veel zaken uit mijn verleden/kindertijd/pubertijd als puzzelstukjes op hun plek gevallen.” – Marieke

Wat zijn de kosten om deel te nemen?

HSP Academie PLUS*

Betalen in termijnen is mogelijk
884,-
 • 12 maanden toegang
 • 7 modules met: Inspirerende video’s en werkboeken om de diepte mee in te gaan & Bonus video’s van andere experts
 • Toegang tot besloten Facebook groep
 • 2 keer 1 op 1 online coachgesprekken van 1 uur
 • Onbeperkt vragen stellen via de e-mail

Prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Betalen in termijnen (is mogelijk bij afrekenen):

 • HSP Academie: Betalen in 3 termijnen van €180,- mogelijk (totaal van €540)
 • HSP Academie Plus: Betalen in 3 termijnen van €300,- mogelijk (totaal van €900)

Liever eerst even vrijblijvend overleggen?

Geen probleem! Wil je meer weten en even gratis en vrijblijvend, telefonisch of via skype met mij sparren of de HSP Academie wat voor jou is? Stuur mij dan een mailtje naar info@margreetbronk.nl

Combinatie met 1 op 1 coaching

Heb je behoefte aan 1 op 1 coaching, maar wil je ook zelf aan de slag?  Dan is het PLUS pakket waarin we elkaar 2x een uur spreken, geschikt voor jou. Jij mag binnen 12 maanden zelf bepalen wanneer en waar je het over wil hebben. Daarnaast volg je het hele online programma zelfstandig.

Wil je een pakket bij je werkgever declareren? Stuur mij dan hier even een berichtje.

Twijfel je nog? Hier vind je nog wat vragen.

Hoe weet ik zeker dat ik hoogsensitief ben?

Je kunt hier een checklist bekijken. Omdat hoogsensitiviteit een eigenschap is bestaat er niets zoiets als een diagnose. Je kunt zelf de conclusie trekken dat je hoogsensitief bent of niet. Als je nog vragen hebt, neem gerust hier contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Waarom zou ik kiezen voor een online programma boven 1 op 1 coaching?

Een online programma kun je volgen op je eigen tempo en op je eigen moment. Je bent niet afhankelijk van de werktijden van de coach. Je hebt geen reistijd en reiskosten.  

Hoe lang ben ik bezig met het programma?

Er zijn 6 lessen met meerdere video’s en opdrachten. Als je er iedere week 1 maakt, ben je in 6 weken klaar. De video’s duren ongeveer 10 minuten, meestal minder. Dit is zodat je niet al teveel tijd hoeft te besteden aan het kijken van de video’s. De opdrachten kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig tijd? Dan maak je ze kort en krachtig. Wil je er meer tijd aan besteden? Ga er dan rustig voor zitten. Je hebt een jaar toegang, dus geen haast!

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt vanaf het moment van aankoop voor een jaar toegang tot dit programma. Er kunnen door het jaar heen dingen worden aangepast en toegevoegd, hier betaal je niks extra’s voor! 

Wist je dat de HSP Academie vaak wordt vergoed door de werkgever?

Wil je de HSP Academie declareren via je werkgever? In veel gevallen is dat mogelijk. Je kunt alvast navragen of ze budget hebben. Ik heb een brief die ik voor jou kan personaliseren, zodat je kunt uitleggen wat de HSP Academie inhoudt. En waarom het jou als werknemer ondersteunt en wat jou werkgever daar aan heeft. Heb je hier interesse in? Neem dan even contact met mij op. 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt in 3 termijnen betalen. Zodra je naar afrekenen gaat krijg je informatie over hoe dit werkt. 

Ik heb twijfels of dit programma bij mij past.

Als je twijfelt kun je hier contact met mij opnemen, dan bespreken we even of het programma bij jou past. 

Hoe werkt het met de 1 op 1 coaching in het PLUS pakket?

Je ontvangt van mij een mail met daarin een link naar mijn online agenda. En anders kun je mij altijd mailen om te overleggen.

Op welk moment je gebruik maakt van de gesprekken is aan jou, als het maar binnen de 12 maanden na aankoop van de HSP Academie is. 

De gesprekken gaan via Skype of Zoom. 

Kijk je mee met de opdrachten?

De werkboeken krijg je in PDF en daar kan ik niet in meekijken. Het beste kun je ze printen en met de hand invullen, dan maak je de opdrachten het meest gefocust. 

Hoe kan ik vragen aan jou stellen?

Als je vragen hebt over het programma kun je mij mailen op margreetbronk@gmail.com

Wil je inhoudelijk de opdrachten bespreken, dan adviseer ik je het PLUS pakket met 2 coachingssessies aan te schaffen. 

Ik vind het een flinke investering.

Dat is het ook. Je kunt het ook echt zien als een investering in jezelf, waar je de rest van je leven baat bij hebt. En wat gaat het je kosten in het leven als er nu niets verandert?

Omgerekend betaal je €44,- per maand. Bij een therapeut of psycholoog betaal je al snel veel meer per gesprek. 

Jij kunt dit omdat…

R

Jij een sterk zelfbewustzijn hebt

R

Je alles op papier opschrijft en dit er altijd weer bij pakken

R

Je doet alles op je eigen tempo

R

Je de modules kunt volgen op een plek waar jij je prettig voelt; thuis op de bank, in een fijne strandtent, op de camping, op reis of waar je maar wilt

R

Jij sterk bent in zelfreflectie

R

Jij kunt goed analyseren

R

Jij dit kunt doen op de momenten dat het jou uitkomt

R

De resultaten van hulp bij hoogsensitiviteit voor een groot deel afhankelijk van de inzet van de volger van het programma. Als jij er voor gaat is het altijd een succes, want jij ben bereid om te leren en te groeien

Wat zeggen anderen over de coaching van Margreet

Bij het lezen van informatie over de HSP Academie voelde ik dat ik hiermee inzicht zou krijgen in mezelf en waarom ik dingen zo heftig en intens beleef. Het was voor mij dan ook een logische vervolgstap op een traject dat ik al achter mij had liggen aan behandelingen van mijn postnatale depressie.

De therapieën die ik heb gevolgd hebben zeker geholpen, maar er miste nog een stukje, en toen ik de HSP Academie ging volgen viel alles op z’n plek.

Ik heb nu inzicht in het “waarom en waardoor” ik dingen intens beleef, maar ook waarom bepaalde situaties of gedrag van mensen mij totaal leeg kunnen zuigen. Door deze inzichten ben ik nu veel minder snel energie kwijt! Ik kijk nu ook milder naar mezelf en er zijn heel veel zaken uit mijn verleden/kindertijd/pubertijd als puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Ik zou willen dat ik dit allemaal al jaren eerder geweten had, want herken nu ook dingen bij mijn eigen kinderen, en door het volgen van de HSP Academie merk ik dat ik beter in staat ben hen te coachen.

Daarbij zijn de interessante video’s van de andere experts een zeer waardevolle extra! Het is allemaal heel haalbaar en behapbaar omdat je het in je eigen tempo kan doen en er een jaar de tijd voor hebt.

Margreet is laagdrempelig in het contact, dat is erg fijn. Ik lees altijd als eerste haar berichtjes op Instagram, en dat is 9 van de 10 keer een feest van herkenning!

Marieke

‘Via Instagram kwam ik toevallig Margreet een keer tegen. Onverwachts vond ik veel herkenning in haar verhalen over hoogsensitiviteit. Keer op keer sloeg ze – voor mij – de spijker op z’n kop. 

Zelf stond ik nog aan het begin van de “HSP-zoektocht”. In hoeverre verklaart HSP-zijn wie ik ben, hoe ik handel en hoe ik me voel? En hoe ga ik daarmee om? Margreet deelde heel nuchter, positief en toegankelijk over hoogsensitiviteit. Hierdoor durfde ik de stap te zetten om ermee aan de slag te gaan. Eerst in een masterclass, en vervolgens in een coachingstraject.

Ik beveel Margreet als coach van harte aan. De gesprekken van vlogen steeds weer voorbij, en na ieder gesprek bleef ik met veel energie, inspiratie en gevallen kwartjes achter. Via prikkelende vragen, opdrachten en ervaringen van haar kant kwam ik steeds weer een stapje verder. En niet onbelangrijk: we hebben ook flink gelachen! 

Sietske

‘Het was fijn en verhelderend om met Margreet te praten over mijn dagelijkse obstakels en dromen voor later. Dikke vette aanrader! Ik vond het best wel spannend van tevoren, maar die spanning was meteen weg toen ik haar sprak (via Skype).’

Nelleke

‘Margreet is een ontzettend fijne coach. Dankzij haar jarenlange ervaring en kennis voel je je meteen begrepen en vind je veel herkenning. Margreet geeft mij praktische handvaten en veel nieuwe, inspirerende en leerzame inzichten. Doordat Margreet een hele nuchtere coach is kijk ik zelf ook heel nuchter tegen mijn hoogsensitiviteit aan. Ik vind het inmiddels normaal en zelfs handig om hoogsensitief te zijn.’

Mariëlle

Vanaf de eerste seconde dat ik Margreet sprak wist ik dat zij de aangewezen persoon was om mij te coachen. Voor het eerst een gevoel van (h)erkenning. Margreet tilt je in alle rust naar een hoger plan, ze heeft mij laten zien dat ik met mijn innerlijke kracht en sensitiviteit tot hele mooie dingen in staat ben.

Ik zie mijn HSP niet meer als een last, maar als een hele mooie eigenschap waardoor andere mensen mij juist waarderen om wie ik ben. Ik heb mij heel veilig gevoeld samen met Margreet mijn HSP de juiste plek in mijn leven te geven. Ik kan Margreet van harte aanbevelen!

Ingeborg

Ik vond het idee om via skype met een onbekend persoon en persoonlijke dingen te delen eerst wat spannend en ongemakkelijk. Maar het is echt ideaal om een fysieke afstand te overbruggen! En uiteindelijk liepen de gesprekken heel gemakkelijk.

Ik vond de herkenning heel fijn. Eindelijk iemand die weet hoe ik dingen ervaar en die tegelijk ook weet wat ik er mee kan, dat was heel prettig. Margreet begreep mij goed, maar durfde me tegelijk wel te wijzen op mijn pijnpunten. Ze adviseerde ook wat ik anders kon doen. Dit zonder dat het vervelend was om te horen, het was juist heel verhelderend!

Berdiene

‘Voordat ik besloot coaching te volgen bij Margreet, twijfelde ik enorm. De vijver met coaches is enorme groot en ik twijfelde of zij de juiste coach was voor mij. Margreet stelde voor om een kennismakingsgesprek in te plannen en na dat gesprek was mijn keuze snel gemaakt. 

Wat fijn om met iemand te spreken die ervaringen uit eigen leven deelt! Margreet luistert goed, stelt goede vragen en heeft een nuchtere kijk op het leven. Door de tips die Margreet geeft sta ik al relaxer in het leven, en realiseer ik mij beter dat ik niet ‘anders’ ben maar gewoon mijzelf. 

Bedankt Margreet!’

Lonneke

‘Ik ben hoogsensitief”, een simpel zinnetje. Voor mij een enorme muur. Deze muur heeft Margreet voor mij afgebroken naar positieve bouwstenen om te bouwen aan een mooie en blije toekomst. Haar nuchtere kijk en enorme kennis gaven mij zoveel herkenning, positiviteit en kracht. Dit geeft energie, zelfliefde en acceptatie. Letterlijk alsof er een last van mijn schouders is gevallen; ik ben gewoon normaal,hoogsensitief, en ik mag daar trots op zijn.’ 

Marlijn

‘Waar veel coaches zweverig worden, blijft Margreet met beide benen op de grond. Door haar eerlijkheid stelt ze zich kwetsbaar op, maar staat tegelijkertijd volledig in haar kracht. Als je een coach zonder ‘sugarcoating’ wilt, ben je bij haar aan het juiste adres.’

Hanneke