Selecteer een pagina
 

HSP en sport

Herken je dit?
Je loopt de Pilates les in en dit is wat er zich in jouw hoofd afspeelt:

“Ok, zet je smile op ook al ben je moe, wat zal ze anders wel niet van je denken”. Hey wat een leuke oorbellen heeft ze in. Ik kom voor de Pilates-les, mijn naam is Marie. Dat zei ik vast weer veel te zacht want ze keek me heel moeilijk aan. Schoenen uit, he wat zijn mijn schoenen eigenlijk afgetrapt in vergelijking tot al die andere schoenen die hier staan.. ik moet nodig eens…”

Zelfs voor en tijdens de Pilates les draait jouw Monkeymind overuren. Dat is natuurlijk niet handig en niet de bedoeling van sporten. Want eigenlijk is het handig dat je dan alles even uit je systeem krijgt. Je de prikkels juist tot een minimum beperkt, of niet?

hsp en sport

HSP en sport tips

Ook tijdens het sporten ervaar je met HSP de wereld om je heen op een intensere manier. Geluiden, geuren en gesprekken komen feller binnen. Maar dat moet je er niet van weerhouden om lekker te sporten. Hieronder enkele HSP en sport tips die je kan gebruiken bij het sporten als HSP’er.

HSP en sport Tip 1: Focus op je zelf tijdens het sporten en blijf bij jezelf. 

  • Doe oortjes in en focus je op wat daar gebeurt.
  • Bedenkt dat je met niemand verplicht interactie hoeft aan te gaan. Je doet het voor jezelf.
  • Kijk in de spiegel en focus erop of je de oefening goed uitvoert.

HSP en sport Tip 2: Zorg ervoor dat je rustig plek hebt om te sporten.

Ga bijvoorbeeld helemaal vooraan staan of liggen als je in een klas deelneemt zodat je alleen de sportleraar hebt die je prikkels geeft.

Tip 3: Laat je triggeren.

Zorg er niet voor dat je je alleen maar af blijft schermen van anderen. Een voorbeeld: wanneer je een rondje gaat joggen, ren dan eens door een druk park, daar word je sterker van.

In de HSP academie vind je een video met tips bij het sporten als HSP’er