Selecteer een pagina
 

HSP Kenmerken Relaties

HSP kenmerken relaties

Je bent aan het daten met een hoogsensitief persoon, well lucky you! Het zijn vaak mooie en intense relaties, maar niet altijd even makkelijk. Hooggevoelige mensen verwerken zaken op een andere manier en zijn sneller overprikkeld. Daarom vind je hieronder een aantal kenmerken waar je rekening mee kan houden wanneer je in een relatie zit met een HSP’er.

HSP kenmerken relaties

Houdt niet van ruzie

Confrontatie, verhitte discussies en ruzies; nee die zijn niet favoriet bij een HSP’er.  Wees daarom geduldig als je een ruzie moet uitpraten. Om een fatsoenlijk gesprek met jou te hebben en iets uit te spreken, moeten de eigen gedachtes en emoties eerst op orde zijn. 

Gevoelig voor jouw emoties

Een HSP’er staat er om bekend gevoelig te zijn voor emoties. Niet alleen de eigen emoties tellen daarin mee. Jouw emoties zijn voor een Hoogsensitief persoon ook snel aan te voelen. Dat kan ook doorslaan in dat hij of zij deze gaat overnemen, dit kan weer zorgen voor een plotse stemmingswisseling.

In slaap komen kan lastig zijn

Die gedachtes gaan maar door en door in het hoofd, dat kan ervoor zorgen dat een HSP’er niet zo makkelijk in slaap kan komen. Piekeren in bed en gebroken nachten zijn dan ook niet zeldzaam.

Enorm loyaal

Loyaliteit is een zeer belangrijk kenmerk van een hoogsensitief persoon. Ook in een relatie komt dat prominent naar voren, ze zullen je dan ook niet snel kwetsen en trouw aan je zijn.

Meer weten over HSP en relaties? In dit blog lees je er alles over